search

Ο πλανήτης μας υποστηρίζει την ποικιλία της ζωής σε όλες τις  μορφές της. Αυτό είναι το μήνυμα του Προγράμματος Erasmus+ “A Superpower to Defend Nature"!

Σκοπός του Προγράμματος είναι η εμπλοκή παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές στον περιβαλλοντικό ακτιβισμό και σε δραστηριότητες φύσης ενώ εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, εμψυχωτές υπαίθριας εκπαίδευσης και οικογένειες έρχονται από κοινού σε επαφή με κοινό στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

2024 04 ASDN Parko Tritsi 3 fix cr   2024 04 ASDN Parko Tritsi 2 fix cr

Το Πρόγραμμα συντονίζει η Ορνιθολογική Εταιρεία της Μάλτας (BirdLife Malta) σε συνεργασία με την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Μάλτα) (CRPD), την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία / BirdLife Greece, την Ισπανική Ορνιθολογική Εταιρεία SEO / BirdLife Spain, την Ιταλική Ορνιθολογική Εταιρεία LIPU / BirdLife Italy, το Ίδρυμα Προστασίας παιδιών και νέων με αναπτυξιακές διαταραχές “Η Θεοτόκος” και την Ιταλική Ένωση για άτομα με σύνδρομο Down «Onlus» της Πίζας (Associazione Italiana Persone Down Onlus).

Στόχος μας είναι να πολλαπλασιαστούν τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που παρέχονται σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εξασφαλίζοντας δράσεις χωρίς αποκλεισμούς, πρόσβαση στην περιβαλλοντική πληροφορία και μια ευχάριστη εμπειρία για όλους.

Στη λήξη του Προγράμματος όλοι οι φορείς και οι ομάδες που εμπλέκονται στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στην κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με νοητική υστέρηση, με μαθησιακές δυσκολίες ή με αισθητηριακές διαταραχές θα έχουν στη διάθεσή τους μία σειρά από οδηγούς που θα μας φέρνουν κοντά στο πεδίο, στη φύση, στη δράση για την προστασία της.

Οι δράσεις του Προγράμματος σχεδιάστηκαν από μία ευρύτερη ομάδα φορέων με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και οργανώσεων ενασχόλησης με άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές. Για τον προσεκτικό σχεδιασμό των οδηγών οργανώνονται πιλοτικές εφαρμογές με τη συμμετοχή παιδιών και εκπαιδευτικών εντός και εκτός τάξης, ενώ μέρος αυτής της προσπάθειας θα καταγραφεί σε σύντομο βίντεο για την προώθηση του μηνύματος της συλλογικής δράσης. Έχει προβλεφθεί επίσης, η ενημέρωση και επιμόρφωση των ειδικοτήτων που εν δυνάμει μπορούν να συμμετέχουν στις κοινές αυτές δράσεις.

Η φύση δεν κάνει διακρίσεις, η ποικιλομορφία είναι πράγματι ένας θησαυρός από μόνη της.

Αν θέλουμε να διαφυλάξουμε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη, πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί στη μάχη για την προστασία της φύσης και πρέπει να ξεκινήσουμε από τον χρόνο που περνάμε σ' αυτήν και γι' αυτήν!

 


Partners banner

EN Co funded by the EU PANTONE

Πρόγραμμα Erasmus+ “A Superpower to Defend Nature” https://ornithologiki.gr/images/programmata/header_banner_kokkinolaimis_cr_ASDN.jpg Roula

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας