search

Μπορεί τα Μετέωρα να έχουν απομείνει με έναν μοναδικό αρσενικό Ασπροπάρη, όμως η Μαθητική Ομάδα Δράσης για την προστασία του απειλούμενου γύπα έρχεται να μας γεμίσει με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μετά από τέσσερα χρόνια υλοποίησης του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Αποστολή διάσωσης του Ασπροπάρη: μαζί στο χθες, το σήμερα και το αύριο», με περισσότερες από 150 επισκέψεις σε 34 Δημοτικά Σχολεία των Τρικάλων, της Καλαμπάκας και των Ιωαννίνων, η Μαθητική Ομάδα Δράσης για τον Ασπροπάρη αριθμεί πλέον περισσότερα από 2.865 ενεργά μέλη.

Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη προσκαλούν τους φίλους και φίλες του Ασπροπάρη κάθε ηλικίας, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον γύπα-σύμβολο των Μετεώρων το Σάββατο 11 Ιουνίου στον πολιτιστικό χώρο του θεατρικού εργαστηρίου «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ» (πρώην ΚΕΓΕ) στην Καλαμπάκα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παιδικά εργαστήρια με χειροτεχνίες και κατασκευές, κουκλοθέατρο (120ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών), θεατρική παράσταση (3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), προβολή βίντεο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ηγουμενίτσας), τραγούδια (Μουσική Σχολή του Δήμου Μετεώρων), έκθεση ζωγραφικής αλλά και δώρα για τους μικρούς φίλους και φίλες του Ασπροπάρη!

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

19:30 Προσέλευση

19:45 - 21:00 Παιδικά εργαστήρια (Μια ευχή για τον Ασπροπάρη, Η θεατρική γωνιά του Ασπροπάρη, Ο Ασπροπάρης σε καλούπι)

21:00 - 22:00 Δρώμενα από τη Μαθητική Ομάδα Δράσης για τον Ασπροπάρη (Κουκλοθέατρο, θεατρική παράσταση, προβολή βίντεο)

22:00 - 22:30 Τραγουδάμε & αποχαιρετάμε τον Ασπροπάρη

 

Σας περιμένουμε!

 

20190319 5oDS Kalambakas RoulaTrigou ORNITHOLOGIKI

 


Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» με τη συνεργασία του θεατρικού εργαστηρίου «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ» και της Μουσικής Σχολής του Δήμου Καλαμπάκας. Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Μετεώρων για την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης.

Εκδήλωση της Μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη https://ornithologiki.gr/images/ekdhlwseis/Afissa_EV_PE_Final_Event_HOS_website.jpg Roula

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας