search

Τι είναι ένας κήπος άγριας φύσης; Είναι εύκολο να δημιουργήσουμε έναν τέτοιον κήπο στη σχολική αυλή και πώς μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε μια υπαίθρια τάξη;

Αυτά τα ερωτήματα είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν και να απαντήσουν από κοινού εκπαιδευτικοί, εθελοντές, ειδικοί της διατήρησης και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που φιλοξενήθηκε στη Μάλτα.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στα τέλη Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Blooming Schools, με οικοδεσπότες την BirdLife Malta και την οργάνωση Friends of the Earth Malta. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, επισκεφτήκαμε σχολεία που έχουν άγριους κήπους και παρακολουθήσαμε υπαίθρια μαθήματα στις σχολικές τους αυλές.

 Malta Teachers Training Blooming Schools LDeroungeri 2  Malta Teachers Training Blooming Schools LDeroungeri

Τι είναι λοιπόν οι κήποι άγριας φύσης; Είναι οι κήποι που φιλοξενούν αυτόχθονα φυτά που δεν απαιτούν φροντίδα και είναι πολύ σημαντικοί για την αστική βιοποικιλότητα. Τα φυτά που συναντούμε συχνότερα σε αυτούς τους κήπους είναι αυτά που πολλοί θα χαρακτήριζαν ως ζιζάνια και θα τα αφαιρούσαν. στη δική μας περίπτωση όμως τα φυτεύουμε!

Έτσι, οι κήποι αυτοί, εκτός από πολλά διαφορετικά είδη φυτών, οργανισμών (και, φυσικά, πουλιών), θα φιλοξενούν στο εξής και πολλά μαθήματα!  

Στόχος της ομάδας του Προγράμματος είναι να καταγραφεί όλη αυτή η πολύτιμη εμπειρία στον Οδηγό που συν-δημιουργείται και θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Με την εφαρμογή όλων των Οδηγών του Προγράμματος, ελπίζουμε από την ερχόμενη σχολική χρονιά να δούμε κήπους άγριας φύσης και στα ελληνικά σχολεία, όπως και περισσότερα παιδιά να απολαμβάνουν τη μάθηση στη φύση!

 

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα

ΕΔΩ

 

Teachers training στη Μάλτα: φύση & εκπαίδευση στη σχολική αυλή https://ornithologiki.gr/ Georgia
Κάνε τη διαφορά!

Κάνε τη διαφορά!

Γίνε μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο για τα πουλιά και τη φύση

Υποστήριξέ μας

Κάνε τη διαφορά!

Κάνε τη διαφορά!

Γίνε μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο για τα πουλιά και τη φύση

Υποστήριξέ μας

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας