search

Με επιτυχία στέφθηκε η μετακίνηση φωλιάς γερακιών στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Εδώ και χρόνια, ένα ζεύγος βραχοκιρκίνεζων έχει εγκατασταθεί στο κτίριο του ΟΤΕ στην Λεωφόρο Κηφισίας. Πρόσφατα η οικογένεια μεγάλωσε με πέντε νεοσσούς. Λόγω έργων ανακαίνισης & αποκατάστασης που πραγματοποιούνται στο κτίριο ήταν απαραίτητη η μετεγκατάσταση των νεοσσών. Με ιδιαίτερη ευαισθησία, η εταιρία και οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στη Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία ώστε να προστατέψουν την οικογένεια με τους πέντε νεοσσούς, που είναι αυτόν τον καιρό στη φωλιά, και που όπως λένε και οι ίδιοι, «τους κάνουν παρέα χρόνια τώρα».

Η Ορνιθολογική μαζί με το σύλλογο περίθαλψης ΑΝΙΜΑ και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της OTE Estate –που έχει αναλάβει το έργο αποκατάστασης του κτιρίου- προχώρησαν άμεσα σε μια επιχείρηση «διάσωσης». Για να σωθούν τα νεογνά έπρεπε να μεταφερθούν σε τεχνητή φωλιά, η οποία κατασκευάστηκε αμέσως. Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία: Μέλος της ΑΝΙΜΑ και παλιός…εναερίτης ανέβηκε με τον εργολάβο και τους εργάτες και τοποθέτησαν τη τεχνητή φωλιά σε ασφαλές σημείο. Τα μικρά μεταφέρθηκαν και οι γονείς ξεκίνησαν επιτυχώς να τα ταΐζουν στο νέο τους σπίτι. Ήδη πραγματοποιούν τις πρώτες τους πτήσεις, ενώ ο ένας νεοσσός μεταφέρθηκε στο κέντρο περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ αφού δυσκολευόταν στα πρώτα του «βήματα».

Η Αθήνα, όπως και πολλές άλλες πόλεις, προσφέρει καταφύγιο σε πολλά είδη πουλιών αλλά και άλλων ζώων που πολλές φορές δε φανταζόμαστε καν. Ιδιαίτερα τα ψηλά κτίρια προσφέρουν σε πολλά γεράκια τη φυσική αίσθηση του βράχου με αποτέλεσμα να αποτελούν κατάλληλο χώρο για φώλιασμα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι τα γεράκια επέλεξαν για κατοικία τους το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, ένα κτίριο ύψους 67m. και εξωτερικής επιφανείας 65.000 m2 Τα τεχνητά αυτά στοιχεία μαζί με τις πράσινες νησίδες των αδόμητων χώρων και των Πάρκων προσφέρουν μια ευκαιρία σε πολλά είδη να βρουν καταφύγιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» έχουν καταγραφεί 170 είδη, ενώ πάνω από 20 από αυτά φωλιάζουν εκεί.

«Η ύπαρξη άγριας ζωής στην Αθήνα, αποδεικνύει ότι η άγρια ζωή μπορεί να προσαρμόζεται στο αστικό αυτό κέντρο, που συχνά μοιάζει με έρημο βιοποικιλότητας. Το ποιο σημαντικό όμως είναι ζήτημα παιδείας και κινητοποίησης των πολιτών: το να εκτιμούμε τη άγρια ζωή της πόλης και να την προστατεύουμε με κάθε μέσο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούμε με τον ΟΤΕ.», τονίζει η Μαλαμώ Κορμπέτη, υπεύθυνη θεμάτων πολιτικής περιβάλλοντος της Ορνιθολογικής.

Για τον ΟΤΕ, το περιβάλλον αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της στρατηγικής για την εταιρική υπευθυνότητα. Όπως σχολιάζει η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα, «Στον ΟΤΕ, αναπτύσσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις σε τομείς όπως η προστασία των φυσικών πόρων. Εξίσου σημαντική όμως είναι κάθε πράξη ευαισθητοποίησης όπως αυτή, αποδεικνύοντας ότι το θέμα «προστασία της φύσης» μας αφορά όλους και ξεκινάει από τα απλά, καθημερινά θέματα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Τηλ 210 8228704 & 210 8227937
Fax.210 8228704 & 210 8227937
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ
Τηλ. 210- 6117434
Fax. 210-6115825
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορεί να είναι και καταφύγιο άγριας ζωής! https://ornithologiki.gr/images/nea/photo_news_balader.jpg Pavlos

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας