en
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, φωτογραφία:  Αγγελος Ευαγγελίδης
27 Μαϊου 2008
7ήμερο εθελοντικής εργασίας στη Γιάλοβα
7ήμερο στη Γιάλοβα! Εθελοντική εργασία με όλα τα έξοδα πληρωμένα

  Δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα την Γιάλοβα; Τώρα είναι η ευκαιρία! 7ήμερο εθελοντικής εργασίας κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας συνάντησης μοτοσικλετιστών στη Γιάλοβα 7-14 Ιουλίου

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

«Πρόκειται για τη διεθνή συνάντηση της Παγκόσµιας Οµοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών (FIM) η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα πραγµατοποιηθεί Γιάλοβα.

Η Συνάντηση αναµένεται να προσελκύσει περί τους 3.000 µοτοσικλετιστές από 44 χώρες και δεν έχει αθλητικό χαρακτήρα. Θα πραγµατοποιηθεί σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο επί του επαρχιακού δρόµου Πύλου– Γιάλοβας, ενώ πολλές δραστηριότητες θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Μεσσηνίας .

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πολιτιστικός Οργανισµός «Οι ∆ρόµοι της Ελιάς» σε συνεργασία µε την ΕΛΠΑ, το Επιµελητήριο Μεσσηνίας, τη Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, το ∆ήµο Πύλου, τη ΤΕ∆Κ Ν. Μεσσηνίας και τη ΛΕΜΟΚΑ.

Έχουν προγραµµατιστεί εκδηλώσεις αφιερωµένες στη «Μεσόγειο της Ελιάς» σε συνεργασία µε τις Πρεσβείες των χωρών της Μεσογείου στην Ελλάδα και θα παρουσιασθούν στοιχεία των πολιτισµών τους µε στόχο µία πολυπολιτισµική προσέγγιση και ευαισθητοποίηση των συµµετεχόντων και του κοινού»

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: https://www.rallyfim2008.org/

Εάν και τα πρόσφατα στοιχεία μιλάνε για 1.500 - 2.000 άτομα, ο αριθμός των μοτοσικλετιστών και των άλλων επισκεπτών δίπλα σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλη πίεση εάν δεν τον κατευθύνουμε κατάλληλα.

Υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας  μιας ομάδας 20 εθελοντών που θα ενημερώνουν, θα κάνουν ξεναγήσεις, θα δίνουν οδηγίες και θα κάνουν περιπολίες στη παραλία, θα ελέγχουν ώστε η κίνηση των μοτοσικλετιστών να παραμένει μόνο πάνω στην άσφαλτο και γενικά να αποφευχθεί η ενόχληση ή η καταστροφή των φυσικών βιοτόπων.

Συγκεκριμένα τι θα κάνουμε εκείνες τις μέρες:  
  1. Λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου μέσα στο χώρο της συνάντησης, που θα δίνει πληροφορίες για τις οικοτουριστικές δυνατότητες, την άγρια ζωή, τι πρέπει να προσέχουν, πώς να κινούνται μέσα στη περιοχή, ξεναγήσεις κλπ.. Στόχος είναι το περίπτερο να λειτουργεί όλη την μέρα, από τις 10:00 έως τις 24:00, σε τετράωρες βάρδιες, με ένα μεσημεριανό διάλειμμα.

  2. Λειτουργία του κλασικού περιπτέρου της ΕΟΕ στο μόλο της Γιάλοβας. Το περίπτερο αυτό λειτουργεί μόνο βραδινές ώρες από τις 19:30-24:00

  3. Λειτουργία του Νέου ενημερωτικού κέντρου στο Παλιό Αντλιοστάσιο μέσα στη λιμνοθάλασσα και διεξαγωγή ξεναγήσεων. Ο χώρος αυτός θα είναι ο βασικός εκθεσιακός χώρος για την περιοχή, από εκεί ξεκινάνε όλες οι ξεναγήσεις μέσα στη λιμνοθάλασσα και στο μονοπάτι της φύσης και θα πρέπει να λειτουργεί από την ανατολή έως τη δύση  του ηλίου σε τετράωρες βάρδιες.

  4. Περιπολίες στη παραλία για να ελέγχεται η κίνηση των επισκεπτών και να μην διασχίζουν τους αμμόλοφους με τις μοτοσικλέτες και λοιπά τροχοφόρα. Απαγόρευση της κατασκήνωσης, ιδιαίτερα έλεγχος κατά τη δύση του ηλίου, βραδινές περιπολίες για την αποφυγή ενόχλησης ή συλλογής ατόμων χαμαιλέοντα.

     
Οι εθελοντές καλό θα είναι να έρθουν από τις 5 Ιουλίου, ώστε να εκπαιδευτούν κατάλληλα για τις δράσεις που θα αναλάβουν και να είμαστε έτοιμοι στις 7 του μηνός.

Κόστος

Για τους εθελοντές που θα έρθουν συγκεκριμένα και μόνο για αυτή την εβδομάδα θα καλυφθεί η διαμονή και η διατροφή από τους διοργανωτές της συνάντησης. Δηλαδή ο τόπος διαμονής θα είναι μέσα στο χώρο της συνάντησης με σκηνές. Τα μεταφορικά θα καλυφθούν από την Ορνιθολογική. Από εσάς ζητάμε να φέρετε μόνο την σκηνή σας!

Αιτήσεις

Παρακαλώ συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής σας για το πρόγραμμα της Πύλου μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΟΕ με ένδειξη στο τελευταίο κουτί με τίτλο άλλα ενδιαφέροντα : Με ενδιαφέρει να συμμετέχω στην διοργάνωση της συνάντησης μοτοσικλετιστών. Η ελάτε σε απευθείας επικοινωνία μαζί μου mkalouli@ornithologiki.gr, 210-8228704 εσωτ.112, κιν. 6974467611

Υποστήριξε την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Γίνε μέλος

Email RSS Facebook Twitter YouTube

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Copyright © 2021 Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Θεμιστοκλέους 80, 10681, Αθήνα,
Τηλ/Fax: 210 8228704, 210 8227937,
e-mail: info@ornithologiki.gr
Φράγκων 22, 54625, Θεσσαλονίκη, Τηλ/Fax. 2310 244245,
e-mail: thess@ornithologiki.gr