search

Πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2019 στη Σταυρούπολη Ξάνθης και στα Στενά του Νέστου εξειδικευμένο σεμινάριο μεθόδων παρακολούθησης πουλιών για είδη ειδικού ενδιαφέροντος στην Κεντρική Ροδόπη και στα Στενά του Νέστου. Στα είδη συμπεριλαμβάνονταν τα μεγάλα αρπακτικά και πτωματοφάγα όπως για παράδειγμα τα Όρνια και ο Χρυσαετός, δασικά είδη όπως ο Αγριόκουρκος -είδος θρύλος για την περιοχή-  αλλά και οι δρυοκολάπτες.

2019 10 01 Interreg Seminar Bird ID Ksanthi 3  2019 10 01 Interreg Seminar Bird ID Ksanthi 1

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Οροσειράς Ροδόπης και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τοπικά Δασαρχεία και εθελοντές της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με την οικολογία των ειδών, τρόπους διαχείρισης αλλά και τεχνικές αναγνώρισης στο πεδίο στο Δάσος Χαϊντούς και στα Στενά του Νέστου.  Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για τα εθελοντικά προγράμματα παρακολούθησης πουλιών της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ και πως μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά.

 2019 10 01 Interreg Seminar Bird ID Ksanthi 2  2019 10 01 Interreg Seminar Bird ID Ksanthi 6

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας «Ενίσχυση της βιοποικιλότητας μέσω της αειφόρου διαχείρισης και προστασίας σπάνιων ειδών με βιοτόπους το Νέστο, τον Άρδα και την οροσειρά της Ροδόπης» (ακρωνύμιο WildLife4Ever - Interreg Greece-Bulgaria 2014-2020, περισσότερες πληροφορίες εδώ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και τα εθνικά κονδύλια των χωρών.

2019 10 01 Interreg Seminar Bird ID Ksanthi 5  2019 10 01 Interreg Seminar Bird ID Ksanthi 4

To σεμινάριο φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης Ξάνθης σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης την οποία ευχαριστούμε θερμά.

wild life

Σεμινάριο για την παρακολούθηση πουλιών στην Κεντρική Ροδόπη & τα Στενά του Νέστου https://ornithologiki.gr/ Roula

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας