search

Εάν σας αρέσει η παρατήρηση πουλιών και οι υγρότοποι τον χειμώνα, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και φέτος στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ), το πρόγραμμα παρακολούθησης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή!

Περισσότεροι από 150 εθελοντές παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα, τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και Φορείς Διαχείρισης συμμετέχουν κάθε χρόνο, εξορμώντας σε μικρούς και μεγάλους υγρότοπους της χώρας για να καταμετρήσουν τα διαχειμάζοντα υδρόβια πουλιά.

 

EvrosDelta DimitrisKokkinidis ORNITHOLOGIKI

 

Στις ΜΕΚΥΠ καταμετράμε τα όλα υδρόβια είδη πουλιών σε πάνω από 200 ελληνικούς υγρότοπους. Και μαζί με εμάς, χιλιάδες ακόμη σε όλον τον κόσμο την ίδια ακριβώς περίοδο! Σύμφωνα λοιπόν με τον προγραμματισμό της Wetlands International, οι ΜΕΚΥΠ θα πραγματοποιηθούν φέτος το Σαββατοκύριακο 15-16/1/2022, ενώ οι υγρότοποι που θα περισσέψουν θα καλυφθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 22-23/1. Φυσικά, επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν -ειδικά στους μικρότερους υγρότοπους- και σε κοντινές των παραπάνω ημερομηνιών.

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε στις ΜΕΚΥΠ συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία των υδρόβιων πουλιών και των υγροτόπων και στην ανάδειξη της αξίας των υγροτοπικών οικοσυστημάτων. Η συστηματική συμμετοχή έμπειρων καταμετρητών είναι τεράστιας σημασίας ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τόσες περιοχές και είδη πουλιών.

 

Καλούμε όλους & όλες όσους/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στις φετινές μετρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή:

- Αν έχετε συμμετάσχει στις ΜΕΚΥΠ κατά το παρελθόν συμπληρώστε τα στοιχεία σας στον πίνακα: https://bit.ly/3G9n6Nm

- Αν θα συμμετάσχετε για πρώτη φορά δείτε τον χάρτη με τα όρια των 224 Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά και συμπληρώστε την αίτηση εθελοντή.

>> Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Midwinter DPortolou ORNITHOLOGIKI

 

Περισσότερα για τις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών:

ΕΔΩ

Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πουλιών 2022 https://ornithologiki.gr/images/banners/header_banner_Midwinter.jpg Roula

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας