search

Τα φετινά Χριστούγεννα, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας στα Τρίκαλα είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον και όπως είναι φυσικό, από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο γύπας-σύμβολο της φύσης των Μετεώρων, ο Ασπροπάρης!

Έτσι, «Ο Μύλος των Ξωτικών», που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 8 Δεκεμβρίου, αν και απόλυτα Χριστουγεννιάτικος έχει κάτι από άνοιξη και μεταναστευτικά ταξίδια χωρίς σύνορα!

Μια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στον ταξιδευτή Ασπροπάρη και στα άλλα είδη γύπα που απαντούν στη χώρα μας, αλλά και στο πρόβλημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων που απειλεί την επιβίωσή τους, υποδέχεται τους επισκέπτες του Μύλου καθημερινά 10:00-22:00, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Η έκθεση αποτελείται από 23 φωτογραφίες και ενημερωτικά banner, ενώ η ομάδα της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας δίνει το παρόν για να συνομιλήσει με τους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και για να τους ενημερώσει για τις δράσεις που υλοποιούνται στην περιοχή στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη».

2021 Mylos Kswtikwn Trikala 11

Εκτός όμως από την φωτογραφική έκθεση, οι μικροί φίλοι του Ασπροπάρη, παιδιά κάθε ηλικίας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Ασπροπάρη στις 24 & 26 Δεκεμβρίου, φτιάχνοντας ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα στολίδια αφιερωμένα στον Ασπροπάρη και να μάθουν τα μυστικά του, συζητώντας με έναν επιστήμονα του περιβάλλοντος.

Σε όλους τους επισκέπτες διατίθενται ενημερωτικά έντυπα, καθώς και αφίσες και αυτοκόλλητα για τους μικρούς μας φίλους.

Σας περιμένουμε!

2021 Mylos Kswtikwn Trikala 9 2021 Mylos Kswtikwn Trikala

Ο Ασπροπάρης στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας https://ornithologiki.gr/images/headers/Mylos_Kswtikwn_2021_header_banner.jpg Lilia

Θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας;

Γραφτείτε στο Newsletter μας